El Phishing és quan una persona es fa passar per un altre, una empresa o un servei i demana dades per accedir al teu banc o compte. Per evitar o minimitzar el risc dels fraus bancaris no hem d’accedir al banc a través de cap correu electrònic o missatge de text (SMS).

1. Si algun usuari desconegut o l’entitat bancària que esteu vinculats us envia un missatge de text (SMS) o un correu electrònic amb un enllaç al qual us demanen l’usuari o la contrasenya o qualsevol dada personal o financera, NO CONTESTEU RES i esborreu el missatge. Si es tracta d’un correu electrònic, no cliqueu a cap enllaç.

2. Si heu facilitat alguna dada, contacteu al més aviat possible amb l’entitat bancària per informar-los de què està passant i canviar contrasenyes.

3. Una altra manera d’estafar, és a través de trucades, es fan passar per un treballador del banc o de Microsoft… per comprovar la teva identitat dient el teu nom i DNI, t’envien un enllaç i et demanen que li donis alguna dada i així poder entrar al teu compte.

4. Si veieu transaccions desconegudes al vostre compte, bloquegeu ràpidament l’accés al compte (per internet o trucant al banc) i canvieu el mot de pas.

5. També és recomanable tenir contrasenyes diferents i canviar-les cada any.

6. NO DONAR DADES DE LA TARGETA DE CRÈDIT.

7. És molt recomanable no accedir als bancs des de xarxes wifi de llocs públics (restaurants, aeroports,…)