Slimbook, una marca de fabricants d’ordinadors portàtils amb seu a València, ha emès un comunicat advertint sobre problemes amb els discs NVMe de Samsung i recomanant actualitzar el firmware. Segons el comunicat, els usuaris han informat de fallades en els SSDs de Samsung, com problemes d’escriptura, temperatura i reconeixement del disc. Aquests problemes són causats per dos paràmetres SMART que s’activen incorrectament, deixant el disc inutilitzable i en mode segur, el qual impedeix que el sistema operatiu s’arrenqui correctament.

Samsung ha llançat una actualització per solucionar el problema en els usuaris de Windows. No obstant això, si els problemes ja han començat, el disc dur no es pot recuperar. Per als usuaris de Linux, Slimbook ha preparat un script que permet aplicar l’actualització del firmware des de sistemes Linux i l’ha compartit en el seu repositori de GitHub.

La llista de models de discs afectats inclou diversos models de SSD de Samsung, com ara Samsung SSD 470, Samsung SSD 830, Samsung SSD 950 PRO, Samsung SSD 960 EVO, Samsung SSD 960 PRO, Samsung SSD 970 EVO, Samsung SSD 970 EVO PLUS, Samsung SSD 980, Samsung SSD 980 PRO i Samsung SSD 990 PRO.